top of page

ELŐADÓK

SPENGLER KATALIN

Műgyűjtő, a párizsi Centre Pompidou Kelet-európai, valamint Fotó Akvizíciós Bizottságának alapító tagja

Új tendenciák, újfajta szerepvállalás a kortárs műgyűjtésben - a kortárs műgyűjtés motivációi és stratégiái Magyarországon a 21. században kitekintéssel a nemzetközi színtérre

Gyűjtői stratégiák a mai magyar képzőművészeti színtéren - kerekasztal beszélgetés moderátor

2013 óta közreműködik a londoni Tate Modern Orosz és Kelet-Európai Akvizíciós Bizottságának munkájában. A műgyűjtést 1992-ben kezdte klasszikus modern alkotásokkal, 1996-tól kortárs műveket gyűjt férjével, Somlói Zsolttal.

Szakújságíróként, szerkesztőként a 90-es évek közepétől szakterülete a kortárs műtárgypiac, csaknem húsz évig a Műértő munkatársa volt. Számos cikket publikált a műkereskedelemről szaklapokban, magazinokban. A The Budapest Business Journal’s Contemporary Art in Hungary című kétnyelvű kortárs művészeti kiadvány köteteinek szerkesztője, a Galéria Café című képzőművészeti rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője volt. Kortárs képzőművészeti és design kiállításokat nyit meg, művészeti tanácsadóként is dolgozik. A legbefolyásosabb magyar nők Forbes listáján a kultúra területén a 2. legbefolyásosabb 2017-ben.

 

KOLLMANN SZILVIA

közgazdász, művészettörténész

A műtárgy.com alapítója és ügyvezetője

A magyar aukciós piac kiadvány ismertetése

3 éves elektronikus banki és 6 éves nagyvállalati banki tapasztalat után, családi műkereskedelmi múlttal alapította meg 2011-ben a műtárgy.com céget, amely a hazai műkereskedelem vezető műtárgyhirdetési és hírportálja. A Műtárgyak Éjszakája projekt ötletgazdája és igazgatója.  A Műtárgybefektetés.hu weboldal és a hozzá kapcsolódó előadások és programok szervezője. A magyar aukciós piac című kiadvány felelőse.

 

BALÁZS ÁRPÁD 

műgyűjtő,PwC Magyarország, könyvvizsgálati üzletág vezető, cégtárs

Gyűjtői stratégiák a mai magyar képzőművészeti színtéren - kerekasztal beszélgetés

 

-

RESZEGI JUDIT

műgyűjtő,GRANIT Csiszolószerszámgyártó Kft. Magyarország, ügyvezető

Gyűjtői stratégiák a mai magyar képzőművészeti színtéren - kerekasztal beszélgetés

-

 

EMŐD PÉTER

Művészeti újságíró, műtárgypiaci szakértő

Műtárgypiac a XXI. század elején - számok, szereplők, jelenségek és trendek itthonról és a nagyvilágból

Elsősorban a hazai és a nemzetközi műtárgypiac elemzésével, valamint műtárgyhamisítási kérdésekkel foglalkozik. Tagja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) Műtárgyhamisítás elleni munkacsoportjának, konferenciákat, előadássorozatokat szervez. Az artportal.hu szerkesztője, írásai emellett rendszeresen megjelennek a HVG-ben, a Műértőben, a  MúzeumCaféban és a műtárgy.com-on is.

 

SERGEY GLEKOV 

Műtágypiaci szakértő

A magyar aukciós piac kiadvány ismertetése

Skate’s Art Market Research kutatásvezetője volt, ahol piackutatással, piaci elemzések írásával és a műtágypiac teljesítményének a mérhetőségével foglalkozott. Munkájában a műtárgypiac gazdasági elemzésére specializálódott. Alkalmazott matematikus és Budapesten végezte el a CEU Business School MBA képzését.

 

Dr. Buzinkay Péter 

Miniszterelnökség Örökségvédelmi Hatósági Főosztályának vezetője, HENT Műtárgyhamisítás elleni munkacsoportjának tagja

Műtárgyvédelem és hamisítás - a legfontosabb szabályozási kérdések gyűjtőknek

1999 óta dolgozik a kulturális örökségvédelem központi hivatalánál, elsősorban hatósági feladatkörben, 2001 óta vezetőként. Hivatali feladatként az ingó kulturális javak kiviteli engedélyezésével, védetté nyilvánításával, felügyeletével, valamint bűnügyi együttműködés keretében és kulturális igazgatási feladatkörben a restitúcióval foglalkozik. Megalapítása óta tagja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) Műtárgyhamisítás elleni munkacsoportjának.
 

MÁLNAY B. LEVENTE

alelnök, AMC Networks International Central and Northern Europe

Gyűjtői stratégiák a mai magyar képzőművészeti színtéren - kerekasztal beszélgetés

-

 

Előadóink a hazai műtárgypiac kiemelkedő, független szakértői, akik több évtizedes elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a hazai műtárgy kereskedelem terén.

1
2
3
4
5
6
7
8
bottom of page